Boerensoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
4 aardappelen, in blokjes
100 g spekblokjes
1,5 l kippenbouillon
1 ui, gesnipperd
1 dikke wortel, in blokjes
200 g pompoenblokjes
2 stengels selder, in ringen
1 preistengel, in ringen
100 g groenekool, in reepjes
basilicumblaadjes
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
Ingrédients: 
4 pommes de terre, en cubes
100 g de lardons
1,5 l de bouillon de poule
1 oignon, en petits morceaux
1 grosse carotte, en rondelles
200 g de cubes de potiron
2 tiges de céleri, en anneaux
1 poireau, en anneaux
100 g de chou vert, en lamelles
petites feuilles de basilic
Parmesan râpé
huile d’olive
Bereiding: 

Stoof alle groenten en de aardappelen, behalve de groenekool, aan in olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten koken. Doe er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de groenekool bij. Schep in kommen en werk af met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.