Boeuf Stroganoff op z’n Vlaams

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
600 g biefstuk, in dunne reepjes
1 el bloem
een mespuntje paprikapoeder
2,5 el zonnebloemolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 geplet knoflookteentje
250 g kleine champignons
0,5 dl graanjenever
1,5 dl rundsfond
1,5 dl zure room
enkele verse tijmtakjes
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de beefsteak, en fines lamelles
1 cs de farine
une pointe de couteau de paprika en poudre
2,5 cs d’huile de tournesol
1 petit oignon, coupé finement
1 gousse d’ail écrasée
250 g de petits champignons
0,5 dl de genièvre de grain
1,5 dl de fond de boeuf
1,5 dl de crème aigre
quelques petites branches de thym frais
poivre & sel
Bereiding: 

Meng het paprikapoeder onder de bloem. Fruit de ui en look in de helft van de olie tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en roerbak ze 2 minuten mee. Wentel het vlees in de bloem en bak het in een andere pan mooi bruin in de resterende olie. Flamberen met de jenever en dan het champignonmengsel toevoegen. Giet er de fond over en leg er de takjes tijm bij. Laat dit 10-15minuten pruttelen tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt. Roer er de zure room onder en breng het geheel op smaak met peper en zout. Opdienen met rijst.