Bolinhos de Batata

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
50 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
1 kg voorbereide aardappelpuree
½ ui, fijngesneden
1 groene paprika, in kleine blokjes
5 el fijngesneden koriander
½ tl zout
¼ tl vers gemalen peper
1 el lookpoeder
1 el geraspte Gouda
3 el bloem
10 el olijfolie
Bereiding: 

Meng de andere ingrediënten, behalve de olijfolie, onder de puree. Rol er daarna bolletjes van zo groot als een golfbal. Druk die vervolgens lichtjes plat. Verpak ze in huishoudfolie en leg ze 30 minuten in de koelkast. Bak ze daarna in een flinke bodem olijfolie, ongeveer 2 minuten per kant. Meng eventueel 2,5 dl opgeklopte room en 4 eetlepels ketchup voor een begeleidend sausje.