Bospaddenstoelensoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
500 g gemengde bospaddenstoelen
1 grote aardappel, geschild, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 el olijfolie
2 dl droge witte wijn
4 dl wildfond
1 tl gedroogde tijm
peper & zout
1 dl room
1 tl boter
fijngesneden peterselie
Ingrédients: 
500 g de champignons des bois (mélange)
1 grosse pomme de terre épluchée et coupée en dés
1 oignon émincé
2 c. à s. d’huile d’olive
2 dl de vin blanc sec
4 dl de fond de gibier
1 c. à c. de thym séché
sel et poivre
1 dl de crème
persil ciselé
Bereiding: 

Poets de paddenstoelen en snij ze in hapklare stukken. Zet 150 g van de paddenstoelen aan de kant. Bak de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie. Laat de aardappelblokjes 2 minuten mee bakken. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten verder. Blussen met de wijn en iets laten inkoken.

Voeg de wildfond en de tijm toe en laat het geheel opkoken. Op smaak brengen met peper en zout en 25 minuten laten pruttelen op een laag vuur. Mix de soep fijn en roer er de room onder. Bak de resterende paddenstoelen in 1 eetlepel olie en kruid ze met peper en zout. Mix de soep met de boter tot ze schuimig is en schep ze dan in 4 borden. Verdeel er de paddenstoelen over en bestrooi met peterselie.