Bouletten in Luikse saus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
55 min
Ingrediënten: 
500 g gemengd gehakt
1 ei
3 el paneermeel
2 sjalotten, gesnipperd
2 tl verse tijmblaadjes
peper & zout
1 el zonnebloemolie
Voor de saus:
1 grote ui, gesnipperd
Boter
1 el bloem
1 el tomatenpuree
1 el witte azijn
2 el Luikse siroop
2 dl runderbouillon
Ingrédients: 
500 g de haché mélangé
1 œuf
3 cs de chapelure
2 échalotes, hachées
2 cc de feuilles de thym frais
poivre & sel
1 cs d’huile de tournesol
Pour la sauce:
1 gros oignon, haché
beurre
1 cs de farine
1 cs de purée de tomate
1 cs de vinaigre blanc
2 cs de sirop de Liège
2 dl de bouillon de boeuf
Bereiding: 

Kneed het ei, paneermeel, de sjalotten en tijm door het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm er met natte handen ballen van. Verhit de olie en bak de gehaktballen rondom bruin. Fruit de ui voor de saus glazig in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer goed door. Voeg de tomatenpuree al roerend toe. Roer er de azijn en Luikse siroop door. Voeg de bouillon toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Doe de gehaktballen in de saus en laat nog eens 30 minuten pruttelen. Lekker met een smeuïge puree