Bramen-perencrumble

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30-35 minuten
Ingrediënten: 
225 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
100 g bruine suiker
een snuifje kaneelpoeder
4 peren
250 g braambessen
100 g suiker
het merg van een vanillestokje
Ingrédients: 
225 g de farine
100 g de beurre froid coupé en morceaux
100 g de cassonade
1 pincée de cannelle en poudre
4 poires
250 g de mûres
100 g de sucre
les grains d’une gousse de vanille
Bereiding: 

Verhit de oven voor op 190°. Kneed de boter, bloem, bruine suiker en kaneel met de hand tot kruimeltjes.

Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe ze samen met de suiker en het vanillemerg in een pannetje en laat ze in 10 minuten koken tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren. Voeg de braambessen toe en laat het geheel kort opkoken. Verdeel het fruit dan over 6 diepe borden (of 1 grote schaal). Strooi er de kruimeltjes op en plaats de crumble 30-35 minuten in de oven.