Brie en spek in bladerdeeg

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
8 plakken gerookt spek
1 kant-en-klaar bladerdeeg
1 Brie-kaas van 200 g
60 g geroosterde amandelschilfers
1 el peterselie, fijngehakt
1 losgeklopt ei
Ingrédients: 
8 tranches de lard fumé
1 pâte feuilletée prête à l’emploi
1 brie de 200 g
60 g d’amandes effilées et grillées
1 c. à s. de persil finement haché
1 œuf battu
Bereiding: 

Bak het spek krokant en verkruimel het. Snij de Brie horizontaal doormidden en leg er het spek, de amandelschilfers en de peterselie tussen. Terug toedekken en op het bladerdeeg leggen. Borstel de randjes van het deeg in met ei en vouw het toe. Leg het pakketjes met de sluitzijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Borstel de bovenkant in met ei en plaats het geheel 20 minuten in een oven van 205°.