Broodje zoete aardappel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
400 g zoete aardappel
peper & zout
1 ei, losgeklopt
2 el bloem
5 el paneermeel
2 el olijfolie
100 g mayonaise
2 tl mosterd
50 g waterkers
1 stokbrood
100 g Ganda-ham
Ingrédients: 
400 g de patates douces
poivre & sel
1 œuf, battu
2 cs de farine
5 cs de chapelure
2 cs d’huile d’olive
100 g de mayonnaise
2 cc de moutarde
50 g de cresson
1 baguette
100 g de jambon Ganda
Bereiding: 

Roer de mayonaise en de mosterd onder elkaar. Verdeel het stokbrood in vier. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van ca. een halve cm. Kook die 2 minuten in zoutwater. Afgieten, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Haal ze vervolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Bak de schijfjes 5-7 minuten in de olijfolie. Snij de stukken stokbrood open. Besmeren met de mayonaise en er de aardappelplakjes, waterkers en Ganda-ham over verdelen.