Broodkrans met Serrano-ham

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1 kg bloem
6 dl lauw water
30 g gist
1 el suiker
1 tl zeezout
0,5 dl olijfolie
400 g Serrano-ham
6 hardgekookte eieren, gepeld
150 g Manchego-kaas, in blokjes
3 el gemengde verse kruiden (basilicum, tijm,…)
Ingrédients: 
1 kg de farine
6 dl d’eau tiède
30 g de levure
1 c.à.s. de sucre
1 c.à.c. de sel marin
0,5 dl d’huile d’olive
400 g de jambon Serrano
6 œufs cuits durs pelés
150 g de fromage Manchego en cubes
3 c.à.s. d’un mélange d’herbes fraîches (coriandre, basilic, thym…)
Bereiding: 

Verhit de oven voor op 180°. Zeef de bloem tot een bergje. Maak daar een kuiltje in en giet er 3 dl lauwwarm water in. Los er de gister, de suiker en het zout in op en meng de bloem naar binnen toe onder het water. Beetje bij beetje water toevoegen. Als het deeg niet meer kleeft, nog 5 minuten krachtig kneden tot het glanst en elastisch is. Laat het daarna 30 minuten rijzen onder een natte handdoek.

Maak daarna een lange dikke plak van het deeg en borstel het in met olijfolie. Leg er in het midden de plakjes ham, de hele eieren, de Manchego en de kruiden op en vouw het deeg dicht tot een rol. Verbind de twee uiteinden zodat je een krans krijgt. Opnieuw inborstelen met olijfolie en 35 minuten bakken in het midden van een voorverwarmde oven (180°).