Camembert-taart met zongedroogde tomaten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
220 g volkorenbloem
100 g koude boter, in blokjes
50 g geraspte Parmezaan
4 eieren
500 g spinazie
1 ui, fijngehakt
1 el olijfolie
200 g zure room
20 zongedroogde tomaatjes
150 g Camembert
cayennepeper
peper & zout
Ingrédients: 
220 g de farine complète
100 g de beurre froid en dés
50 g de parmesan râpé
4 œufs
500 g d’épinards
1 oignon émincé
1 c. à s. d’huile d’olive
200 g de crème aigre
20 tomates séchées
150 g de camembert
poivre de Cayenne
poivre & sel
Bereiding: 

Meng de bloem, 1 tl zout, 25 g Parmezaan en de boter tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna 1 ei onder. Vorm een bolletje van het deeg, verpak het in vershoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

Stoof intussen de ui aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe. Na 5 minuten van het vuur halen en af laten koelen. Op smaak brengen met peper en zout. Roer 3 eieren, de zure room, en de resterende Parmezaan onder elkaar en kruid dit met peper, zout en cayennepeper.

Rol het deeg uit en bedek er een bebloemde springvorm mee. Enkele malen inprikken en 10 minuten blind bakken op 200°. Meng ondertussen de spinazie onder de zure room. Schik de Camembert op de bodem van de taart en verdeel er de spinaziemassa over. Leg er de zongedroogde tomaatjes bovenop. Ongeveer 45 minuten bakken op 220°.