Cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
400 g pompoen, in blokjes
peper & zout
250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
100 g ricotta
2 el geraspte Parmezaan
1 tl Verstegen Italiaanse kruiden
4 dl Knorr kaassaus
12 lasagnebladen, gekookt
60 g geraspte Gouda
2 el pijnboompitten
boter
Bereiding: 

Kook de pompoenblokjes tot ze mals zijn en doe ze door een roerzeef. Meng er daarna de spinazie, de ricotta en de Parmezaan onder. Op smaak brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Halveer de lasagnevellen. Verdeel er de pompoenvulling over en rol ze op. Leg de buisjes in een ingeboterde ovenschotel. Giet er de kaassaus over en bestrooi met geraspte Gouda en pijnboompitten. Plaats de schotel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Opdienen met brood en een fris slaatje.