Carpaccio van ree met een paddenstoelslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
300 g reefilet
4 el notenolie
versgemalen zwarte peper
een snuifje cayennepeper
zeezout
2 vijgen
2 el geroosterde pijnboompitten
2 el gedopte pistachenoten
1 el boter
1 el olijfolie
4 shiitake
4 oesterzwammen
50 g cantharellen
1 el rozijnen
2 el balsamico-azijn
Ingrédients: 
300 g de filet de chevreuil
4 cs d'huile de noix
poivre noir coupé frais
une pincée de poivre de Cayenne
sel de mer
2 figues
2 cs de pignons de pin rôtis
2 cs de pistaches décortiquées
1 cs de beurre
1 cs d'huile d'olive
4 shiitake
4 pleurotes
50 g de chanterelles
1 cs de raisins secs
2 cs de vinaigre balsamique
Bereiding: 

Snij het vlees in plakjes van 3 mm en klop die plat. Smelt de boter in een pan en bak er de paddenstoelen enkele minuten in. Kruiden met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur af maar laat de pan – met het deksel – er nog 5 minuten op staan. Doe de paddenstoelen in een zeef en vang het vocht op. Breng dit samen met de rozijnen en de balsamico-azijn aan de kook tot je een stroopachtige saus hebt. Roer er dan de olijfolie en de paddenstoelen onder. Roer een mespuntje zwarte peper en de cayennepeper onder de notenolie. Snij de ongeschilde vijgen in partjes. Schik de plakjes ree mooi op een bord. Strooi er de pijnboompitten, pistachenoten en een beetje zeezout over. Besprenkelen met de notenolie en de warme paddenstoelen er naast schikken.