Ceviche van appel en zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
250 g rauwe zalm
het sap van 2 limoenen
het sap van 1 sinaasappel
1 rode appel
1/2 komkommer
3 lente-uitjes, in fijne ringetjes
2 groene pepertjes, fijngesneden
2 el olijfolie
2 el korianderblaadjes
Ingrédients: 
250 g de saumon cru
le jus de 2 citrons verts
le jus de 1 orange
1 pomme rouge
1/2 concombre
3 oignons verts en fins anneaux
2 piments verts émincés
2 c. à s. d’huile d’olive
2 c. à s. de feuilles de coriandre
Bereiding: 

Snij de zalm in fijne reepjes. Doe die in een diep bord en giet er het sinaasappel- en limoensap over. Plaats dit een kwartier in de koelkast.

Verdeel ondertussen de appel in 4 kwartjes en verwijder het klokhuis. Snij ieder partje in 10 schijfjes en snij die in drie. Snij de komkommer in balkjes van ca. 5 mm. Meng de appel, komkommer, lente-uitjes en pepertjes onder de vis. Nog 5 minuten laten rusten en besprenkelen met de olijfolie en bestrooien met koriander.