Champignonroomsoep met spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
400 g champignons
250 g bloemige aardappelen
1 ui, grof gehakt
2 el olijfolie
1 liter groentebouillon
8 plakjes ontbijtspek
2 dl room
peper & zout
platte peterselie
Ingrédients: 
400 g de champignons
250 g de pommes de terre farineuses
1 oignon haché grossièrement
2 c. à s. d’huile d’olive
1 l de bouillon de légumes
8 tranches de lard petit-déjeuner
2 dl de crème
sel et poivre
persil plat
Bereiding: 

Halveer de champignons en snij de aardappelen in blokjes. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de champignons en de aardappelblokjes toe en laat ze kort mee zweten. Blussen met de bouillon en op een zacht vuur, met het deksel op de pan, een kwartier laten koken.

Bak intussen het spek krokant in een pan met antikleeflaag. Mix de soep grondig en roer er de room onder. Laat ze nog kort opkoken en breng ze op smaak met peper en zout. Verdelen over de borden en garneren met grof gesneden peterselie en het spek.