Cheesecake met aardbeien

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
120 minuten
Ingrediënten: 
200 g volkorenkoekjes
60 g boter
250 g aardbeien, gewassen + extra om te garneren
sap van ½ limoen
300 g roomkaas
250 g Griekse yoghurt
100 g witte suiker
zakje vanillesuiker
4 blaadjes gelatine
muntblaadjes
opgeklopte slagroom (optioneel)
Ingrédients: 
200 g de biscuits de céréales complètes
60 g de beurre
250 g de fraises lavées + des supplémentaires pour garnir
le jus de ½ citron vert
300 g de fromage à la crème
250 g de yoghourt à la Grecque
100 g de sucre blanc
1 petit sachet de sucre vanillé
4 feuilles de gélatine
feuilles de menthe
crème Chantilly (en option)
Bereiding: 

Bekleed een springvorm met bakpapier. Mix de koekjes fijn. Smelt de boter in de magnetron en meng door de kruimels. Schep in de springvorm en verdeel met de bolle kant van een lepel egaal over de bodem. Zet in de koelkast. Mix de aardbeien met het limoensap fijn. Doe de roomkaas, yoghurt, suiker, de vanillesuiker en de gemixte aardbeien in een kom. Meng tot een glad mengsel. Laat de gelatineblaadjes zacht worden in koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in een beetje kokend water. Roer door het kaasmengsel. Stort het mengsel op de koekjesbodem. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. Garneer met enkele aardbeien, muntblaadjes en serveer eventueel met een toefje slagroom.