Chocoladewafels

Aantal stuks: 
18
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
125 g boter, op kamertemperatuur
50 g suiker
120 ml room
100 g pure chocolade
200 g zelfrijzende bloem
50 g cacao
6 eieren
plantaardige olie
Ingrédients: 
125 g de beurre, à température ambiante
50 g de sucre
120 ml de crème
100 g de chocolat noir
200 g de farine fermentante
50 g de cacao
6 œufs
huile végétale
Bereiding: 

Scheid de eidooiers van de eiwitten. Smelt de chocolade in de microgolfoven. Klop de eidooiers met de boter tot een luchtig mengsel. Voeg de suiker, room en gesmolten chocolade toe en klop goed door. Spatel de bloem en het cacaopoeder erbij. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig met een houten lepel onder het beslag. Laat het deeg even rusten terwijl je het wafelijzer goed warm laat worden.
Bakken maar! 

Lekker met een lepeltje frambozenconfituur en verse frambozen.