Churros

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
200 g bloem
2 eieren
2,5 dl water
een snuifje zout
1 dl zonnebloemolie
kristalsuiker
kaneelpoeder
Ingrédients: 
200 g de farine
2 oeufs
2,5 dl d'eau
Un soupçon de sel
1 dl d'huile de tournesol
sucre cristallisé
canelle en poudre
Bereiding: 

Breng het water met het zout aan de kook. Voeg de olie en de bloem toe. Goed omroeren met een houten spatel. Van het vuur halen en er al stevig roerend de eieren onder mengen. Doe het deeg in een spuitzak met een gekartelde dop. Spuit lange worsten deeg rechtstreeks in frituurolie van 180°. Laat ze ongeveer 5 minuten bakken. Snij ze in stukken, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met suiker en een beetje kaneelpoeder.