Citroentaartjes

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
de geraspte schil van anderhalve citroen
250 g suiker
120 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
2 eieren
4 el citroensap
zout
375 g zandkoekjes, fijngemalen
Ingrédients: 
la pelure râpée d'un demi-citron
250 g de sucre
120 g de beurre non salé, à température ambiante
2 oeufs
4 cs de jus de citron
sel
375 g de biscuits sablés, finement moulus
Bereiding: 

Meng de citroenschil onder 190 g suiker. Klop 60 g boter zacht met de mixer. Voeg de suiker met de citroenschil toe. Goed mixen en dan de eieren er één voor één onder mengen. Giet er het citroensap bij, voeg een snuifje zout toe een mix alles zorgvuldig onder elkaar. Doe het mengsel in een pan en hou het op een laag vuur ongeveer 10 minuten net onder het kookpunt, zodat het indikt. Volledig af laten koelen.

Doe ondertussen de gemalen koekjes, de rest van de boter en suiker en een snuifje zout in een keukenrobot. Goed mixen. Druk dit deeg stevig in 12 taartvormpjes. Plaats die 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Haal het afgekoelde deeg uit de vormpjes en vul de taartjes met de citroenpudding. Eventueel afwerken met een krulletje citroenschil.