Citrus- en radijsslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
10 minutes
Ingrediënten: 
300 g Chinese kool of andijvie
2 sinaasappels
10 radijsjes
1 el bladpeterselie, fijngesneden
2 el sinaasappelsap
4 el zonnebloemolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
Ingrédients: 
300 g de chou chinois ou d’endives
2 oranges
10 radis
1 c. à s. de persil plat, ciselé
2 c. à s. de jus d’orange
4 c. à s. d’huile de tournesol
sel marin
poivre noir du moulin
Bereiding: 

Snij de kool of andijvie grof. Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Kuis de radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Roer de zonnebloemolie en het sinaasappelsap onder elkaar. Op smaak brengen met zeezout en peper. Meng de sinaasappelpartjes en de radijsschijfjes voorzichtig onder elkaar, samen met de vinaigrette. Schik dit op de kool. Bestrooien met bladpeterselie. Lekker bij gegrild vlees.