Citrus-kippensatés

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
800 g kipfilet, in blokjes van ± 2,5 cm
stukjes rode en gele paprika, geblancheerd
4 kleine uien, in plakken
1 el vers gehakte tuinkruiden
Voor de marinade:
het sap en de geraspte schil van 2 sinaasappels
het sap en de geraspte schil van 2 limoenen
8 tl honing
4 tl olijfolie
een snuifje korianderpoeder
peper & zout
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Leg er de kippenblokjes in en plaats ze 2 uur in de koelkast. Steek de kip samen met zoveel groenten als je zelf wilt op stokjes. Bak de satés 12-15 minuten op een hete barbecue en borstel ze regelmatig in met de marinade. Bestrooi de kippensatés voor het opdienen met tuinkruiden.