Confituur-cheesecake muffins

Aantal stuks: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
5 el aardbeien-frambozenconfituur
75 g suiker
30 g zachte boter
1 ei + 1 eierdooier
1,2 dl melk
135 g zelfrijzende bloem
¼ tl zout
60 g roomkaas
½ tl vanille-extract
1 tl citroensap
Voor de topping:
50 g gesmolten boter
50 g suiker
50 g patisseriebloem
1 tl kaneelpoeder
Ingrédients: 
5 cs de confiture fraises-framboises
75 g de sucre
30 g de beurre
1 oeuf + 1 jaune d'oeuf
1,2 dl de lait
135 g de farine fermentante
¼ cc de sel
60 g de crème de fromage
½ cc d'extrait de vanille
1 cc de jus de citron
Pour le topping:
50 g de beurre fondu
50 g de sucre
50 g de farine pâtissière
50 g de farine pâtissière 1 cc de canelle en poudre
Bereiding: 

Mix de roomkaas, vanille-extract, 25 g suiker, de eierdooier en het citroensap onder elkaar.

Mix 50 g suiker, de zachte boter en het ei tot een licht mengsel. Roer er de melk onder en voeg dan de zelfrijzende bloem en het zout toe. Goed mengen. Vul hiermee 6 papieren muffinvormpjes voor een kwart. Schep er een opgehoopte eetlepel van het kaasmengsel en een eetlepel confituur op. Verdeel er daarna het resterende cakebeslag over. Meng de ingrediënten voor de topping onder elkaar en verdeel die over de cakejes. Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.