Cordon bleu met gevulde aardappel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 grote gekookte, ongeschilde aardappelen
1 el boter
1 fijngesneden preistengel
140 g champignons, fijngehakt
2 el fijngesneden bieslook
1 dl room
peper & zout
kerriepoeder
1 tl olijfolie
Voor de schnitzels:
4 varkenslapjes
4 plakken Ardeense ham
4 plakken Passendale
peper & zout
1 el olijfolie
Ingrédients: 
4 grosses pommes de terre cuites, non épluchées
1 cs de beurre
1 tige de poireau, coupée fin
140 g de champignons, hachés fin
2 cs de ciboulette, coupée fin
1 dl de crème
poivre & sel
poudre de curry
1 cc d'huile d'olive
Pour les schnitzels:
4 escalopes de porc
4 tranches de jambon d'Ardenne
4 tranches de Passendale
poivre & sel
1 cs d'huile d'olive
Bereiding: 

Snij een hoedje van de aardappels en schep ze uit met een lepel, tot op 1 cm van de schil. Druk de aardappelmassa plat met een vork. Bak de prei en champignons aan in de boter. Roer er de room en de bieslook onder. Meng er de geplette aardappel onder en breng het mengsel op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Borstel de aardappelschil in met olijfolie, schep er de vulling in en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze 15-20 minuten op een hete barbecue;

Klop de varkenslapjes goed plat. Leg er een plak ham en kaas op. Toevouwen en vast steken met een tandenstoker. Inwrijven met olijfolie en kruiden met peper en zout. Ongeveer 7 minuten aan iedere kant grillen op een velletje aluminiumfolie.