Cordon bleu met Meesterlyck-ham

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 kalfslapjes
4 sneetjes Meesterlycke-ham
4 sneetjes abdijkaas
5 el bloem
5 blaadjes salie, fijngesneden
1 el bladpeterselie, fijngesneden
1 takje rozemarijn, fijngesneden
125 g broodkruim
2 losgeklopte eieren
1 el boter
een scheutje olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 escalopes de veau
4 tranches de jambon Magistral
4 tranches de fromage d'abbaye
5 cs de farine
5 petites feuilles de sauge, finement coupées
1 cs de persil finement coupé
1 petite branche de romarin, finement émiettée
125 g de chapelure
2 oeufs battus
1 cs de beurre
1 filet d'huile d'olive
poivre & sel
Bereiding: 

Meng de salie, de bladpeterselie en de rozemarijn onder het broodkruim. Leg de kalfslapjes tussen 2 vellen plasticfolie en klop ze goed plat. Leg op elk lapje een sneetje Meesterlyck-ham en een sneetje abdijkaas. Toevouwen, goed aandrukken en vast steken met een tandenstoker.

Meng wat peper en zout door de bloem en bestrooi er beide kanten van de lapjes mee. Haal dan de kalfslapjes eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het kruim. Even in de koelkast plaatsen. Bak het vlees vervolgens 4 minuten aan iedere kant in de boter met een scheutje olijfolie, op een middelmatig vuur. Lekker bij aardappelpuree met tuinkruiden.