Courgette-taart

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1 kant-en-klaar bladerdeeg
350 g mozzarella
200 g geraspte Parmezaan
2 el fijngesneden basilicumblaadjes
1 el verse tijmblaadjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
2 courgettes, in schijfjes
3 Roma-tomaten, in dunne schijfjes
2 eieren
2,5 dl room
peper & zout
Ingrédients: 
1 pâte feuilletée prête à l'emploi
350 g de mozzarella
200 g de Parmesan râpé
2 cs de petites feuilles de basilic coupées fin
1 cs de petites feuilles de thym frais
2 jeunes oignons, en anneaux
2 courgettes, en tranches
3 tomates Roma, en fines tranches
2 oeufs
2,5 dl de crème
poivre & sel
Bereiding: 

Bedek een taartvorm met het bladerdeeg. Bak het 20 minuten blind op 180°.

Bedek de bodem van de taart met uit elkaar gescheurde mozzarella, de helft van de Parmezaan, de helft van de basilicum en de lente-uitjes. Bestrooien met tijm. Schik er de plakjes courgette en tomaat op.

Klop de eieren los met de room. Giet dit mengsel over de groenten. Flink kruiden met peper en zout en bestrooien met de rest van de Parmezaan. Bak de taart 45 minuten op 180° en laat ze afkoelen op een rekje. Strooi er daarna de rest van de basilicum op.