Courgettekoekjes met Serrano-ham

Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
500 g courgette, grof geraspt
1 el verse dille, fijngesneden
400 g vastkokende aardappelen, geschild en grof geraspt
1 ui, fijngesneden
2 el Maggi Aroma
1 ei
peper & zout
5 el olijfolie
8 plakken Serrano-ham
50 g feta
Ingrédients: 
500 g de courgettes, râpées gros
1 cs d'aneth frais, coupé finement
400 g de pommes de terre fermes, épluchées et râpées gros
1 oignon, finement coupé
2 cs de Maggi Aroma
1 oeuf
poivre & sel
5 cs d'huile d'olive
8 tranches de jambon Serrano
50 g de feta
Bereiding: 

Meng de courgette, aardappel, ui, dille, Maggi en het ei onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout. Vorm 8 ronde koekjes van dit mengsel. Goed aandrukken en dan bakken in olijfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte. Bak ze in een andere pan in een beetje olijfolie gedurende 1 minuut. Leg telkens 2 stukjes krokante ham op een courgettekoekje en verkruimel er de feta over.