Couscousslaatje met granaatappel en feta

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
250 g couscous
2 dunne preistengels
2 el citroensap
2 el olijfolie
½ tl zwarte peper
de pitjes van 2 granaatappels
100 g gedroogde abrikozen
½ komkommer, in blokjes
300 g feta, in blokjes
50 g zwarte olijven, gehalveerd
1 rode paprika in reepjes
12 kerstomaatjes, gehalveerd
2 el rozijnen
een handvol platte peterselie, grof gesneden
Ingrédients: 
250 g de couscous
2 fines blancs de poireau
2 cs de jus de citron
2 cs d'huile d'olive
½ cc de poivre noir
les graines de 2 grenades
100 g d'abricots séchés
½ concombre, en dés
300 g de feta, en dés
50 g d'olives noires, coupées en deux
1 poivron rouge en lamelles
12 tomates cerise, coupées en deux
2 cs de raisins
une poignée de persil plat, haché grossièrement
Bereiding: 

Snij de prei in rondjes van ca. 1 cm. Stoom die enkele minuten, tot ze zacht zijn. Doe de couscouskorrels in een kom en giet er 3 dl kokend water over. Afdekken met vershoudfolie en 5 minuten laten rusten.

Maak de couscous los met een vork en meng er de olijfolie, het citroensap en de zwarte peper onder. Af laten koelen en er dan de rest van de ingrediënten onder mengen.