Crostini met erwtenpuree en radijsjes

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
250 g diepvrieserwten
4 el ricotta
2 tl citroensap
1 tl grof gehakte munt
peper & zout
rucola
4 radijsjes, in dunne plakjes
1 stokbrood, in sneetjes van ± 1 cm
olijfolie
1 knoflookteentje
Ingrédients: 
250 g de petits pois surgelés
4 cs de ricotta
2 cc de jus de citron
1 cc de menthe hachée gros
poivre & sel
rucola
4 radis en fines tranches
1 baguette en tranches de ± 1 cm
huile d'olive
1 petite gousse d'ail
Bereiding: 

Blancheer de erwten 2 minuten in zoutwater. Spoel ze af onder koud water. Doe 200 g erwten daarna samen met de ricotta, het citroensap, de munt en 1 el olijfolie in een blender. Tot een gladde massa mixen en op smaak brengen met peper en zout. Borstel de sneetjes brood aan beide kanten in met olijfolie. Sprenkel er wat zout over en bak ze goudbruin in een pan. Wrijf ze daarna in met het lookteentje. Verdeel de erwtenpuree over de crostini en werk af met rucolablaadjes, plakjes radijs en de overgebleven erwten.