Crostini van de herfst

Aantal stuks: 
24
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 el olijfolie
24 sneetjes stokbrood, ± 1 cm dik
500 g gemengde bospaddenstoelen, in hapklare stukken
2 geplette knoflookteentjes
½ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
1 el citroensap
250 g mascarpone
24 plakjes Zwarte Woudham (of soortgelijk)
kleine bieslooksprietjes
Bereiding: 

Borstel beide kanten van de sneetjes stokbrood in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet die anderhalve minuut onder de voorverwarmde grill in de oven. Draai de crostini om en plaats ze nog een minuut onder de grill. Even af laten koelen en er dan de mascarpone over verdelen.

Bak de paddenstoelen en de look ongeveer 5 minuten op een hoog vuur in de resterende olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Verdeel de warme paddenstoelen over de crostini en leg er telkens een plakje ham op. Afwerken met bieslook.