Curry van asperges en boontje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
250 g Basmati-rijst
zout
40 g amandelschilfers
250 g groene boontjes, gehalveerd
500 g witte asperges
2 rode uien, in partjes van ½ cm
50 g gemberwortel, fijngesneden
1 knoflookteentje, geplet
1 rood pepertje, fijngesneden
4 lente-uitjes, in ringetjes
3 el olijfolie
2 tl kerriepoeder
4 dl ongezoete kokosmelk
1 limoen
een snuifje suiker
Ingrédients: 
250 g de riz Basmati
sel
40 g d'amandes effilées
250 g de haricots verts, coupés en deux
500 g d'asperges blanches
2 oignons rouges, en morceaux d' ½ cm
50 g de gingembre, coupé fin
1 petite gousse d'ail écrasée
1 petit piment rouge, finement coupé
4 jeunes oignons, en petits anneaux
3 cs d'huile d'olive
2 cc de curry en poudre
4 dl de lait de coco non sucré
1 citron vert
une pincée de sucre
Bereiding: 

Kook de rijst gaar in zoutwater. Rooster intussen de amandelschilfers in een antikleefpan, tot ze lichtbruin zijn. Kook de boontjes 8-10 minuten in zoutwater en laat ze schrikken onder koud water. Verwijder de harde onderkant van de asperges en schil ze. Snij ze in makkelijk te eten stukken.

Bak de stukjes ui 4 minuten in de olijfolie. Voeg de asperges, gember, look en het rood pepertje toe. Ongeveer 4 minuten laten bakken op een laag vuur. Voeg de kokosmelk en 2 dl water toe. Ongeveer 5 minuten laten opkoken en dan de boontjes toevoegen. Na 3 minuten eventueel verder op smaak brengen met zout, kerriepoeder, een beetje limoensap en suiker. Bestrooien met de lente-uiringetjes. Meng de amandelen onder de rijst en serveer hem bij de asperges.