Echte Wiener Schnitzel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 kalfslapjes
2 losgeklopte eieren
100 g bloem
100 g paneermeel
peper & zout
zonnebloemolie
partjes citroen
Ingrédients: 
4 escalopes de veau
2 œufs battus
100 g de farine
100 g de chapelure
poivre & sel
huile de tournesol
quartiers de citron
Bereiding: 

Klop de kalfslapjes zo plat mogelijk. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Haal het vlees zorgvuldig door de bloem en de eieren. Geen enkel plekje mag droog blijven. Haal ze dan door het paneermeel. Voorzichtig aandrukken. Verhit in een grote pan voldoende zonnebloemolie om de schnitzels echt te laten zwemmen. Leg het vlees er pas in als de olie zo heet is dat hij sissend schuimt. Een drietal minuten bakken en dan met een spatel omdraaien. Bak ook de andere kant goudbruin; Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier en dien ze op met partjes citroen. Uiteraard past hier ook en fris slaatje bij.