Eclairs met kaaspudding

Aantal stuks: 
20
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
2,5 dl water
125 g + 1 el boter
¼ tl zout
250 g bloem
4 eieren
225 g roomkaas
500 g kant-en-klare vanillepudding
200 g melkchocolade, in stukjes
250 g poedersuiker
2 el kokend water
Ingrédients: 
2,5 dl d’eau
125 g + 1 cs de beurre
¼ cc de sel
250 g de farine
4 œufs
225 g de fromage à la crème
500 g pudding vanille prêt à l’emploi
200 g de chocolat au lait, en morceaux
250 g de sucre en poudre
2 cs d’eau bouillante
Bereiding: 

Breng 2,5 dl water met het zout aan de kook. Laat er 125 g boter in smelten. Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot je een deegbal hebt die niet meer aan de pan blijft kleven. Van het vuur halen en één voor één de eieren eronder roeren, tot je een glad deeg hebt. Spuit hiervan 20 lange soezen van 7 cm op een bakplaat met bakpapier. Plaats die 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Zet de oven op 190° en laat de soezen in 10-15 minuten goudbruin bakken. Volledig af laten koelen. Meng intussen de roomkaas onder de pudding. Vul hiermee de soezen. Smelt de chocolade met 1 eetlepel boter au bain-marie. Van het vuur halen en er de poedersuiker en 2 eetlepels kokend water onder mixen. Dip er snel de bovenkant van de eclairs in.