Eenvoudige bouillabaisse

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1,25 dl droge sherry
½ tl saffraan
6 geplette knoflookteentjes
1 ui, grof gehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 venkelknol, in ringen
1 preiwit, in ringetjes
1 selderstengel, in blokjes
1 wortel in blokjes
1 el tomatenpuree
700 g tomatenblokjes in blik
8 dl visfond
500 g kabeljauw, in hapklare stukken
500 g gemengde zeevruchten (scampi’s, mosselen, krabvlees)
4 el olijfolie
peper & zout
1 tl gedroogde peterselie
Ingrédients: 
1,25 dl de sherry sec
½ ct de safran
6 petites gousses d'ail écrasées
1 oignon haché gros
1 échalote hachée fine
1 fenouil en anneaux
1 blanc de poireau en petits anneaux
1 branche de céleri en dés
1 carotte en morceaux
1 cs de purée de tomate
700 g de tomates concassées en boîte
8 dl de fond de poisson
500 g de cabillaud en morceaux
500 g de fruits de mer (scampis, moules, chair de crabe)
4 cs d'huile d'olive
poivre et sel
2 cs de persil
Bereiding: 

Bak de ui en prei 5 minuten in de olijfolie. Voeg de look, de tomatenpuree, venkel, sjalot, selder, wortel en de tomatenblokjes toe en laat dit 20 minuten koken op een hoog vuur. Voeg dan de fond, de sherry en de saffraan toe. Nog 5 minuten laten pruttelen. Fijn mixen en door een zeef doen.

De soep opnieuw opwarmen en dan de kabeljauw en de zeevruchten toevoegen. Koken tot de vis gaar is en eventueel bijkruiden met peper en zout. Afwerken met peterselie. Lekker met geroosterd stokbrood en rouille.