Ei met spek, tomaat en aardappel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
200 g gezouten spek, dun gesneden
boter
250 g ongeschilde, gekookte aardappel, in partjes
1 Romatomaat, grof gesneden
4 sprietjes bieslook, grof gesneden
4 grote eieren
peper & zout
4 el room
20 g geraspte Gouda
Ingrédients: 
200 g de lard salé émincé
beurre
250 g de pommes de terre en chemise cuites à l’eau et coupées en dés
1 tomate allongée coupée grossièrement
4 brins de ciboulette hachés grossièrement
4 gros œufs
sel et poivre
4 c. à s. de crème
20 g de gouda râpé
Bereiding: 

Snij het spek in hapklare stukken. Vet 4 ovenschoteltjes in met boter. Meng het spek, de aardappelpartjes, de stukjes tomaat en de bieslook onder elkaar. Verdeel dit mengsel over de schoteltjes. Breek boven elk schoteltje een ei. Kruiden, met peper en zout, bevochtigen met de room en bestrooien met de kaas. Plaats dit lekkere ontbijtje 15- 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°.