Entrecote met Stroganoffsaus en verse frietjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 entrecotes
1 kleine sjalot, versnipperd
1 teentje look, in kleine stukjes
3 ontvelde tomaten, in kleine stukjes
1 blikje tomatenpuree
1 halve rode paprika, versnipperd
250 g champignons, in schijfjes
20 cl room
10 cl wodka
peterselie
paprikapoeder
peper & zout
1 kg verse frieten
Ingrédients: 
4 entrecôtes
1 petite échalote, en menus morceaux
1 petite gousse d'ail, hachée fine
3 tomates épluchées, en petits morceaux
1 petite boîte de purée de tomate
1 demi poivron rouge, en menus morceaux
250 g de champignons, en tranches
20 cl de crème
10 cl de vodka
persil
paprika en poudre
poivre & sel
1 kg de frites fraîches
Bereiding: 

Voor de Stroganoffsaus fruit je in een grote pan de paprika, look, sjalot, en de schijfjes champignons gedurende 3 tot 4 minuten.

Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenpuree toe en kruid je alles met peper & zout en een koffielepel paprikapoeder
Daarna voeg je de wodka toe en laat je de saus nog een vijftal minuten al roerend inkoken.

Tot slot meng je de room eronder en laat je de saus al roerend verder indikken.

De saus kan je afwerken met versgehakte peterselie.

Bak ondertussen de entrecotes op de gewenste bakwijze.

Serveer de entrecotes met Stroganoffsaus en heerlijke verse gebakken frietjes.