Everzwijngoulash met blauwe bessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
130 minuten
Ingrediënten: 
400 g lintpasta
400 g blauwe bessen
2 el boter
800 g everzwijnstoofvlees, in blokjes van ca. 2,5 cm
2 uien, in partjes
2 el tomatenpuree
peper & zout
2 el bloem
2,5 dl rode wijn
4 dl wildfond
5 jeneverbessen
2 peperbolletjes
2 laurierblaadjes
100 g walnoten, grof gehakt
6 dl water
Ingrédients: 
400 g de tagliatelle
400 g de myrtilles
2 cs de beurre
800 g de carbonnades de marcassin en morceaux de 2,5 cm
2 oignons en quartiers
2 cs de purée de tomate
poivre et sel
2 cs de farine
2,5 dl de vin rouge
4 dl de fond de gibier
5 baies de genévrier
2 grains de poivre
2 feuilles de laurier
100 g de noix hachées gros
6 dl d'eau
Bereiding: 

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak het stoofvlees daarin rondom bruin. Bak de uienpartjes mee, samen met de tomatenpuree. Kruid het vlees met peper en zout en strooi er de bloem over.

Na enkele minuten blussen met de rode wijn, de fond en het water. Voeg de jeneverbessen, de peperbolletjes en de laurierblaadjes toe en laat dit 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Meng er 10 minuten voor tijd de walnoten en de blauwe bessen onder. Afkruiden met peper en zout en serveren met gekookte lintpasta.