Falafels

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
12 minuten
Ingrediënten: 
2 middelgrote witte uien, gevierendeeld
3 knoflookteentjes
400 g kikkererwten
2 tl komijnpoeder
1 tl bakpoeder
zout
cayennepeper
25 g korianderblaadjes, fijngehakt
25 g platte peterselie, fijngehakt
4 el bloem
Ingrédients: 
2 oignons blancs moyens, en quartiers
3 gousses d’ail
400 g de pois chiches
2 c. à c. de cumin en poudre
1 c. à c. de levure chimique
sel
poivre de Cayenne
25 g de feuilles de coriandre, ciselées
25 g de persil plat, ciselé
4 c. à s. de farine
Bereiding: 

Hak de ui en knoflook fijn in een keukenrobot. Voeg de kikkererwten, komijn en bakpoeder toe en mix dit tot een gladde massa. Flink kruiden met zout en cayennepeper. Meng er de koriander en peterselie onder en vorm een bal van het deeg. Maak met een koffielepel eivormige balletjes van het deeg en rol die door de bloem. Laat ze een half uur rusten in de koelkast. Bak ze daarna goudbruin in een frituurpan op 175°. Eventueel opdienen in een pitabroodje met jonge slablaadjes en een slaatje van rode ui, komkommer, munt en yoghurt.