Filorolletjes met feta en rijst

Aantal stuks: 
40
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
2 rode paprika’s
olijfolie
100 g ricotta
200 g feta, fijngehakt
250 g gekookte rijst
2 el fijngehakte basilicum
peper & zout
gesmolten boter
Voor het deeg: 200 g gezeefde bloem
¼ tl zout
1 losgeklopt ei
0,8 dl warme melk
3 tl gesmolten boter
enkele druppels azijn
Ingrédients: 
2 poivrons rouges
huile d'olive
100 g de ricotta
200 g de feta en fins morceaux
250 g de riz cuit
2 cs de basilic finement haché
poivre & sel
beurre fondu
Pour la pâte: 200 g de farine tamisée
¼ cc de sel
1 œuf battu
0,8 dl de lait chaud
3 cc de beurre fondu
quelques gouttes de vinaigre
Bereiding: 

Roer voor het deeg de bloem, het zout, het ei, de melk, 2 theelepels gesmolten boter en de azijn door elkaar met je vingers. Kneed het daarna tot een stevig en zacht deeg dat niet aan het werkblad blijft kleven. Smeer de buitenkant van de deegbal in met de resterende gesmolten boter. Afdekken en een uur laten rusten.

Wrijf intussen de paprika’s in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Plaats die 40 minuten in een oven van 180°. Leg ze nog warm in een kom en dek ze af met huishoudfolie. De schil verwijderen en het vruchtvlees fijn haken.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Rek het daarna zo ver mogelijk uit zonder het stuk te trekken. Snij er vervolgens 40 vierkantjes uit. Meng de ricotta, feta, rijst, basilicum, paprika, peper en zout onder elkaar. Borstel telkens een velletje filodeeg in met gesmolten boter. Schep er een eetlepel van het rijstmengsel op. Oprollen en opnieuw inborstelen met gesmolten boter. Op een bakplaat leggen en 20 minuten bakken in een oven van 180°.