Frambozensoufflé

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
400 g verse frambozen
100 g suiker
2 el maïzena
3 eiwitten
boter
Ingrédients: 
400 g de framboises fraîches
100 g de sucre
2 c. à s. de maïzena
3 blancs d’œufs
beurre
Bereiding: 

Doe de frambozen samen met 2 eetlepels suiker in een pannetje en laat dit koken tot het fruit zacht is. Door een zeef doen en lichtjes terug opwarmen. Meng de maïzena onder een heel klein beetje koud water en roer dit onder de frambozen. Eventjes laten opkoken.

Boter 4 potjes in en plaats ze enkele minuten in de koelkast. Bestrooi de binnenkant dan met suiker. Klop de eiwitten schuimig en voeg er dan 2 eetlepels suiker aan toe. Klop ze vervolgens stijf. Vouw het eiwit onder de frambozencoulis. Verdeel het mengsel over de potjes en plaats ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Lekker met gesmolten melkchocolade.