Frans geitenkaasslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
30 g walnoten, grof gehakt
6 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
8 kleine rode bietjes
½ rode ui, in ringen
250 g geitenkaas, in blokjes
4 takjes munt, gescheurd
peper & zout
Ingrédients: 
30 g de noix, grossièrement hachées
6 c. à s. d’huile d’olive
2 c. à s. de vinaigre de vin rouge
8 petites betteraves rouges
½ oignon rouge, en anneaux
250 g de fromage de chèvre, en dés
4 brins de menthe, coupés
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de bietjes in plakjes van circa een halve centimeter en leg die op een bakplaat met bakpapier. Plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Rooster intussen de noten in een pan met antikleeflaag. Roer de olijfolie en de wijnazijn onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en de walnoten toevoegen. Meng de ui, de bietjes, de geitenkaasblokjes en de vinaigrette onder elkaar. Afwerken met munt.