Garnalensoep geparfumeerd met jenever

Aantal personen: 
10
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
400 g grijze garnalen
2 liter kippenbouillon
1 ui
2 wortelen, fijngesneden
2 selderstengels, fijngesneden
1 bussel peterselie, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree
1 lookteentje, geplet
olijfolie
peper & zout
kervelblaadjes
1,5 dl opgeklopte room
2 glaasjes graanjenever
Ingrédients: 
400 g de crevettes grises
2 litres de bouillon de poule
1 oignon
2 carottes, coupées finement
2 branches de céleri, coupées finement
1 botte de persil, haché fin
1 boîte de purée de tomate
1 gousse d’ail, écrasée
huile d’olive
poivre & sel
feuilles de cerfeuil
1,5 dl de crème fouettée
2 petits verres de genièvre de grain
Bereiding: 

Stoof 250 g garnalen aan in wat olijfolie. Voeg er de wortelen, selder, peterselie, ui, look en tomatenpuree aan toe. Kruiden met peper en zout. Giet er de bouillon over en laat die even opkoken. Van het vuur halen en ongeveer 20 minuten laten trekken. Doe de soep door een zeef en laat ze opnieuw even opkoken om de smaak te versterken. Schep de soep in de borden, lepel er wat room op en giet in ieder bord een half glaasje jenever Afwerken met kervelblaadjes en de resterende garnalen.