Gebakken courgette met Parmezaan-korst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 courgettes
2 sjalotjes, fijngesneden
2 knoflookteentjes, geplet
400 g kerstomaten, gehalveerd
3 el olijfolie
peper & zout
1 dl balsamico
100 g geraspte Parmezaan
een handvol basilicum, fijngesneden
een blok Parmezaan
Bereiding: 

Snij de courgettes met een dunschiller in lange plakjes. Fruit de sjalot en look in de olijfolie. Voeg de tomaatjes en de courgette toe en laat ze kort mee bakken. Kruiden met peper en zout. Blussen met balsamico en overhevelen naar een ovenschotel. Bestrooien met geraspte Parmezaan en basilicum. Plaats de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Voor het opdienen garneren met basilicumblaadjes en Parmezaankrullen.