Gebakken hespenspek met wortelstamppot

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
600 g aardappelen
1 bussel wortelen
100 ml melk (lauwe)
100 g boter
nootmuskaat
peper & zout
4 plakken hespenspek
Ingrédients: 
600 g de pommes de terre
1 botte de carottes
100 ml de lait (tiède)
100 g de beurre
noix de muscade
poivre & sel
4 tranches de lard au jambon
Bereiding: 

Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
Kook de aardappelen en wortelen samen gaar. Pureer ze met 50 g boter en de melk. Breng de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bak het hespenspek aan beide kanten goudbruin in wat boter.
Serveer de wortelstamppot samen met de gebakken hespenspek.