Gebakken konijnenfilets met spinaziestoemp

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
600 g konijnenfilets (ontvliesd)
een klontje boter
peper en zout
800 g loskokende aardappelen
300 g fijne bladspinazie
50 g boter
een scheut melk
nootmuskaat en zout
Ingrédients: 
600 g de filet de lapin (sans peau)
1 noix de beurre
poivre & sel
800 g de pommes de terre pour la cuisson
300 g d’épinard
50 g de beurre
un soupçon de lait
noix de muscade et sel
Bereiding: 

Kook de geschilde aardappelen gaar in een ruime pot met licht gezouten water. Spoel de spinazie schoon. Stamp de aardappelen grof en breng ze op smaak met wat boter, geraspte nootmuskaat en zout. Meng er de spinazie in delen doorheen en laat het groen wat slinken en garen op een zacht vuur.

Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Bak de konijnenfilets en geef ze een goudbruin korstje.
Snij de filets in brede plakken en serveer ze bovenop de verse stoemp.

Nog graag een lekker sausje erbij? Snij een ui fijn. Bak 200g spekblokjes goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes ui toen en roer tot ze glazig zijn. Doe 100g perenstroop en een flesje bruin bier erbij. Roer en laat de saus 5 tot 10 minuten pruttelen op een matig vuur. 

 

Recept: www.lekkervanbijons.be/konijn