Gebakken zoete aardappel met tomatensalsa

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
4 zoete aardappelen, van elk 250 g
het sap en de geraspte schil van 2 limoenen
1 rood pepertje, fijngehakt
20 g gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 el honing
6 trostomaten
1 knoflookteentje, geplet
1 bussel koriander, fijngehakt
2 el olijfolie
zout
Ingrédients: 
4 patates douces, chacune de 250 g
le jus et l’épluchure râpée de 2 citrons verts
1 piment rouge, haché finement
20 g de gingembre, épluché et finement haché
2 cs de miel
6 tomates en grappe
1 gousse d’ail écrasée
1 botte de coriandre, finement hachée
2 cs d’huile d’olive
sel
Bereiding: 

Was de aardappelen en kook ze ongeschild 10 minuten in zoutwater. Snij ze daarna doormidden in de lengte. Roer het limoensap, de gember, het pepertje en 1 eetlepel honing onder elkaar. Wrijf hier de zijkant van de aardappelen mee in. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Snij intussen het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Meng de tomatenblokjes, limoenschil, olijfolie, knoflook, koriander en de resterende honing onder elkaar. Schep deze salsa tussen de aardappelhelften. Lekker bij steak.