Geflambeerde scampi’s

Aantal stuks: 
24
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
24 ongepelde scampi’s
2 preistengels, in rondjes
125 g gezouten pinda’s, grof gehakt
½ el fijngesneden peterselie
½ el paprikapoeder
8 el olijfolie
1 citroen
1 geplet knoflookteentje
1 dl cognac
peper & zout
Ingrédients: 
24 scampis non décortiqués
2 blancs de poireau, en rondelles
125 g de cacahuètes salées, hachées gros
½ cs de persil finement haché
½ cs de paprika en poudre
8 cs d'huile d'olive
1 citron
1 petite gousse d'ail écrasée
1 dl de cognac
poivre et sel
Bereiding: 

Stoof de prei samen met de look aan in 4 eetlepels olijfolie. Bak intussen de scampi’s op een hevig vuur aan in de resterende olijfolie. Flink kruiden met paprikapoeder, peper, zout en peterselie. Giet er de cognac over en flambeer de scampi’s. Besprenkel ze met citroensap als de vlam verdwenen is en laat de saus inkoken. Leg de scampi’s op een bedje van prei, strooi er de noten over en bedruip ze met de saus.