Gegratineerde aardappelschijfjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
800 g bloemige aardappelen
peper & zout
250 g wortelen, grof gesneden
2 sinaasappels
50 g geroosterde walnoten, grof gehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
2 takjes tijm, fijngehakt
60 g geraspte mozzarella
200 g veldsla
2 el wijnazijn
½ tl mosterd
6 el olijfolie
suiker
3 eierdooiers
muskaatnoot
Ingrédients: 
800 g de pommes de terre farineuses
poivre & sel
250 g de carottes coupées grossièrement
2 oranges
50 g de noix grillées et hachées grossièrement
2 branches de persil finement hachées
2 branches de thym finement hachées
60 g de mozzarella râpée
200 g de mâche
2 c. à s. de vinaigre de vin
½ c. à c. de moutarde
6 c. à s. d’huile d’olive
sucre
3 jaunes d’œuf
noix de muscade
Bereiding: 

Kook de geschilde aardappelen 25 minuten, samen met de wortelen. Snij intussen het vruchtvlees van de sinaasappels tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op. Meng de peterselie en de tijm onder de mozzarella. Roer de azijn, 2 eetlepels sinaasappelsap en 4 eetlepels olijfolie onder elkaar. Op smaak brengen met peper, zout en een snuifje suiker.

Giet de aardappelen en wortelen af. Doe ze door een roerzeef en roer er de eierdooiers onder. Kruiden met zout en nootmuskaat. Vorm van deze puree een rol en snij die in 12 gelijke stukken. Bak die schijfjes in 2 eetlepels olijfolie. Bestrooien met de mozzarella en 3-4 minuten onder de hete grill zetten. Opdienen met de gekuiste veldsla, de sinaasappelpartjes en noten. Tot slot besprenkelen met de vinaigrette.