Gegratineerde oesters

Aantal stuks: 
24
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minutes
Bereidingstijd: 
5 minutes
Ingrediënten: 
24 grote, holle oesters
1 kleine sjalot, fijngesneden
2 eierdooiers
1,5 dl room
1 el citroensap
1 dl champagne
Ingrédients: 
24 grandes huîtres plates
1 petite échalote, finement coupée
2 jaunes d'oeuf
1,5 dl de crème
1 cs de jus de citron
1 dl de champagne
Bereiding: 

Maak de oesters open en vang ongeveer een deciliter van het sap op. Breng dit vocht aan de kook in een pannetje en voeg de champagne toe. Doe de sjalot erbij en laat tot de helft inkoken. Goed laten afkoelen. Meng de eierdooiers, het citroensap en de room daarna onder de saus.

Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Kreuk de folie zodat je de schelpen erin kan vastzetten. Giet de saus over de oesters en grill een viertal minuten in de oven. Onmiddellijk opdienen.