Gegratineerde sabayon met bosvruchten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
20 minutes
Ingrediënten: 
6 eierdooiers
100 g bloemsuiker
1 dl room
6 el cassis
500 g vruchten (frambozen, braambessen, blauwe bessen, stukjes aardbei)
Ingrédients: 
6 jaunes d'œuf
100 g de sucre en poudre
1 dl de crème
6 cs de cassis
500 g de fruits (framboises, mûres, myrtilles, petits morceaux de fraise)
Bereiding: 

Verdeel de vruchten over 4 ovenvaste schoteltjes. Klop de slagroom lobbig (= niet helemaal stijf opgeklopt). Doe de eierdooiers, de bloemsuiker en de cassis in een pannetje. Opkloppen tot een luchtige massa en er dan de slagroom onder mengen. Giet de sabayon over de vruchten en plaats ze ± 4 minuten onder een hete grill.