Gegrild varkenshaasje met appel-gembersaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
600 g varkenshaasje
boter
4 fijne wortelen, in de lengte gehalveerd
2 uien, in partjes
300 g pompoen in stukken van ± 5 cm
1 knolraap, in blokjes van ± 2 cm
olijfolie
peper & zout
¼ tl gemberpoeder
200 g appelmoes
1 tl vers geraspte gember
Ingrédients: 
600 g de filet pur de porc
beurre
4 fines carottes, coupées en deux sur la longueur
2 oignons, en quartiers
300 g de potiron en morceaux de 5 cm
1 navet en dés de ± 2 cm
huile d'olive
poivre & sel
¼ cc de gingembre en poudre
200 g de mousseline de pomme
1 cc de gingembre râpé frais
Bereiding: 

Boter een ovenschotel flink in en leg er dan alle groenten in. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er wat zout op. Plaats de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Kruid intussen het vlees met peper, zout en gemberpoeder. Bak het daarna rondom aan in boter.

Leg het vlees bij de groenten en zet de schotel nog 20 minuten in de oven. Haal het varkenshaasje uit de ovenschotel om te laten rusten. Meng ondertussen de braadsappen uit de schotel onder de appelmoes, samen met de geraspte gember. Al roerend opwarmen. Dien het vlees op met de gegrilde groeten en giet er de saus over.