Gegrilde courgette met Gandaham

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
2 courgettes
12 plakjes Gandaham
2 el tijmblaadjes
100 g rucola
80 g pijnboompitten, geroosterd
bosje basilicum
100 g feta
geraspte schil van 1 citroen
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
2 courgettes
12 tranches de jambon Ganda
2 cs de feuilles de thym
100 g de rucola
80 g de pignons de pin, rôtis
un petit bouquet de basilic
100 g de feta
l’épluchure râpée d’un citron
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgettes over de lengte in 6 repen. Snij de zaadlijsten weg. Doe de repen in een ovenschaal en hussel ze met een flinke scheut olijfolie. Kruid met de tijm en peper. Wikkel om elke courgettereep een plakje ham. Schik ze netjes in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Hussel de rucola met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden. Leg op elk bord 3 courgetterepen. Strooi er de pijnboompitten over en verbrokkel er de feta over. Werk af met de geraspte citroenschil en de basilicumblaadjes. Ook lekker met wat zongedroogde tomaatjes bij.